Tänään oli sitten vuorossa viimeinen Rally-Toko. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen tämänpäiväiseen suoritukseen. Ei se todellakaan mitenkään kaunista seurattavaa varmastikaan ollut, mutta keskittyminen oli hitusen parempaa. Saavuin hyvissä ajoin treenipaikalle ja kahdestaan treenailimme kontaktia kun odottelimme tunnin alkua. Tällä kertaa olin päättänyt etten laita Vickeä kiinni aitaan siksi aikaa, kun käymme kyltit läpi. Olin yllättynyt, että kävimme vain viime kertaiset (jolla en ollut paikalla) läpi ja sitten menimme suoraan kuivaharjoittelemaan rataa. Rata oli simppeli ja kaikista parhainta oli se, että rata suoritettiin yksi kerrallaan. Änkesin itseni toiseksi suorittajaksi, että Vicken keskittyminen kestäisi mahdollisesti radan loppuun asti.
   Leikin, että olisimme muka alokasluokassa suorittamassa ihan virallisesti rataa. Otin Vicken perusasentoon vierelleni istumaan, katsahdin "tuomaria" ja koska kouluttaja ei tajunnut olla minun leikissäni mukana ja kysyä "oletteko valmiina?" kuvittelin omassa päässä hänen kysyvän sitä ja sanoin iloisella ääneellä "olemme valmiita!" Sitten lähdimme suorittamaan rataa. Radalla menimme kyltiltä toiseen tässä järjestyksessä
-> lähtö
-> pujottelu (4 "liikennetötsää" asetettu tasaisin välein peräkkäin jotka me kiersimme yhdessä)
-> pysähtyminen yhdessä, koiran istuminen ja sitten koira menee maahan makaamaan
-> vasen täyskäännös (minä pyörähdän vastapäivään paikallani ja Vicke kiertää myötäpäivään minun ympäri päätyen taas vasemmalle puolelleni)
-> koira eteen istumaan, ohjaaja ottaa 1 askeleen peruuttaen, koira tulee mukana ja pysähtyy eteen istumaan samalla kun itsekin pysähdyt, 2 askelta taakse ja koira pysähtyy eteen, 3 askelta taakse ja koira pysähtyy eteen, koiran ohjaaminen takasin vasemmalle puolelle viereen
-> juosten seuraavalle kyltille (ei tarvitse oikeasti juosta, vain mennä selvästi normaalia nopeampaa vauhtia)
-> normaalia vauhtia seuraavalle kyltille
-> pysähdys kyltin eteen, koira istuu ja sitten menee maahan makaamaan, koira pysyy paikallaan, kun ohjaaja kiertää vastapäivään koiran ympäri
-> spiraali vasemmalle (kolme "liikennetötsää" on laitettu peräkkäin sopivin välein toisistaan. Koira ja omistaja kiertävät ensin kaikki kolme tötsää, sitten kaksi tötsää ja viimeiseksi yhden tötsän)
-> koira eteen ja vasemmalta viereen (koira tulee eteen, istuu ja ohjataan vasemmalta puolelta viereen)
-> askel oikealle ( kyltin jälkeen ohjaaja ottaa askeleen oikealle ja koiran pitäisi seurata sivuttain vieressä)
-> 360 astetta vasempaan (koiran pitäisi paikallaan/peruuttaen tehdä 360 asteen käännös vastapäivään ja omistaja kulkee vierellä)
-> käännös oikeaan
-> maali
Suoritimme kaikki kyltit ihan hyvin. Keskittymisvaikeuksia oli eteen istumis ja peruutus-kohdassa (kuten jo kuivaharjoittelussa arvasinkin) ja vieressä seuraaminen onnistui siihen asti, kunnes Vicke sai namipalan suuhunsa, jonka jälkeen tuli aina syöksähdys (toki toisenlaisessa ympäristössä syöksähdyksiä ei tule, vain kun Vicke näkee koko ajan muita koiria leikkimässä aidan toisella puolella ja tietää, että sinne pääsee tunnin jälkeen).. Minulla oli vaikeuksia suorittaa rataa oikein, eli en muistanut jättää Vickelle suoritustilaa kylttien eteen, saatoin vahingossa kävellä kyltin läpi (kyltit eivät olleet pystytettyjä, vaan laminoidut paperit olivat maassa) tai väärältä puolelta. Pikkuvirheitä! laugh Itselläni oli kiire saada Vicke pysymään vieressä, suorittamaan kyltissä olevat temput ja olematta syöksymättä kylttien välissä, etten ehtinyt kiinnittämään pikkujuttuihin huomiota.
   Varmasti suoritus olisi ollut parempi (kaikilla kursseilla), jos olisin tajunnut heti ensimmäisen kurssin jälkeen kävellä koirapuistosta ulos, lenkkeillä hetki ja sitten vasta palata leikkimään puistoon. Noh! Oppia ikä kaikki laugh Keskittyminen olisi varmasti ollut parempi, kun Vickellä ei olisi koko ajan mielessä, että hetken päästä pääsee leikkimään koirien kanssa!(ainakin luulen, että semmoinen oli mielessä, kukapa oikeasti tietää koirien aivoituksista laugh)
   Kouluttaja suositteli radan suorittamista hiukka nopeampaan tahtiin, sillä Vicke heitti pyllynsä maahan aina välillä. Varsinkin 360 asteisessa käännöksessä. Vicke osasi todella hyvin käyttää takapäätä käännöksessä, paitsi pylly tipahti maahan kun tahti oli liian hidas.
   Kyllä tuo Rally-Toko oli tällä kertaa niin hauska, että voisin kuvitella jatkavani mahdollisesti harjoitusta myöhemminkin ja varmasti kotioloissalaugh
   Ne jotka miettivät miten ihmeessa satun muistamaan radan noin tarkkaan, minä "huijasin" hieman. Lunttasin radan Suomalainen Rally-Tokoyhdistys ry:n sivuilta.
   Niille, joita kiinnostaa Rally-Tokoilu, voivat käydä sivustolla tutustumassa harrastukseen, sieltä saa tulostettua ohjeet kylteistä ja myös kyltit saa sieltä tulostettua. Siellä on myös pohjia/esimerkkejä radoista.
   Täytyy itsekin jossain vaiheessa käydä jossain tulostamassa kyltit ja mennä treenailemaan jonnekin, sillä se oli todella hauskaa!  laugh Varsinkin nyt, kun Vicke osasi keskittyä semihyvin ja itsellänikin kesti hermot wink