No niin! Pennuthan putkahtivat maailmalle 29.07. ja niitä tuli vähän enemmän kuin aluksi ajateltiin! Vicke ei hirveästi pitänyt meteliä synnytyksen alkamisesta ja pennutkin punnersi maailmaan hyvin rauhalliseen tahtiin, keskiarvolla meni tunti yhden pennun pyöräyttämiseen. Yhteensä niitä tuli sitten kaksitoista ja onneksi mitään ongelmia synnytyksessä ei tapahtunut!

Kasvattajan sivuilla on paremmin päivittelyä uusista Onnentonttusista ja niiden elämän kulusta.

Vicken lähteminen kasvattajalle ei ole ollut hankalaa pelkästään minulle vaan myös Niolle. Nio kehitteli itselleen idiopaattisen kystiitin kun Vicke oli ollut poissa viisi päivää. Jännittelin Vicken synnytyksen aloittamattomuutta ja suunnittelin että lähden vielä ajelemaan Joensuun suuntaan jos ei se koira keksi oikeasti aloittaa poikimistaan, mutta huomasin Nion käyvän tekemässä pieniä pissoja laatikkoon. Kävimme Nion kanssa hakemassa sille kipulääkettä ja sen jälkeen vointi oli parempi. Koska idiopaattisessa kystiitissä tärkeää on aktivointi ja stressinpoisto, kävimme Nion kanssa kävelyllä seuraavana yönä. Nio innostui kipulääketokkuroissaan oikein kunnolla kävelemään ja kävimmekin läheisessä puistossa Nion kanssa kääntymässä.

Nion olo alkoi onneksi heti kipulääkityskuurin aloituksen jälkeen paranemaan ja elämä hymyili taas. Ainoa mikä tällä hetkellä ei ole niin hyvin kuin normaalisti, on Nion syöminen. Nio on vähentänyt taas syömistään samalla tapaa kuin viimeksi kun Vicke oli poissa kotoa pidemmän tovin.

Pillissä taas ei mitään erikoisia muutoksia koiran reissulle lähtö ole aiheuttanut, mutta Pillille Vicke ei olekaan ollut aina kaverina niin kuin Niolle. Molemmat kissat kyllä ovat vähän enemmän hellyydenkaipuisia kuin aiemmin. Niolla on nykyään tapana hypätä eteisen penkille ja kavuta sitä kautta syliin ja olkapäälle kehräämään ja antamaan rakkautta emännälleen. Pilli taas pyörii jaloissa kehräten ja mau'uten ja Pilli myös välillä nousee jalkaa vasten ja yrittää kavuta syliin.

Nio onnistui kehittelemään itselleen vielä toiseen otteeseen kystiitin pari viikkoa sitten. Nyt ei onneksi suurempia dramaattisuuksia ole tapahtunut kissojen elämässä.

Vickestä tuli kuin tulikin aivan mainio mammakoira niin kuin epäilinkin. Tunnollisesti se hoiti lapsosiaan siihen asti kunnes pennut alkoivat syödä kiinteää. Sen jälkeen Vicken on pikkuhiljaa delegoinut lapsosten hoidon kasvattajalle. Eilen tuli ilmoitus kasvattajalta, että Vicke on jo lopen tylsistynyt mammarooliinsa. Onneksi enää muutama päivää täytyy emännän ja koiran "kärsiä" erostaan, sillä Vicke ja uusi pentu tulevat kotiin keskiviikkona ja koiraleskeys loppuu siihen!

Tosin, Vicke kyllä menee muutamaksi päiväksi Javalle hoitoon. Kasvattajan kertomasta päätellen Vicke vähän kaipailisikin "hermolomaa" pennuista ja itse saan rauhassa tutustua lauman uuteen tulokkaaseen. Hirveästi ei huvittaisi sitä enää hoitoon laittaa, mutta pidemmän päälle se on ihan fiksu idea. Vickekin varmasti nauttii siitä, että pääsee vähän eroon naskalihampaisista termiitti-terroristi-nausterinaluista!

Olen käynyt muutamaan otteeseen katsomassa Vickeä (ja vähän pentujakin) Joensuussa ja viime kerralla pentujen ollessa 6,5viikkoisia iältään. Vicke oli vähän tylsistyneen oloinen vaikka lenkkeilyä on ollutkin yms, ja oli vähän ääliömäinen. Emännällä meinasi mennä todellakin hermot piskin käyttäytymiseen, mutta eiköhän koirakin normalisoidu kun meidän meno normalisoituu myös.

Melkein 7viikkoiset pennut olivat kyllä aikamoisia termiittejä ja hirveästi niillä riitti virtaa. Kasvattaja oli viettämässä omaa lomaansa koiralauman kanssa mökillä ja pennutkin pääsivät nauttimaan järvimaisemista ja ulkoilusta ihan täysin rinnoin! Minusta ei vain ollut kovin hauskaa kun tusinan verran nausterinalkuja lähtivät seikkailemaan kaikki ihan eri ilmansuuntiin. Yrittää siinä nyt sitten seurailla etteivät ne taita niskojaan tai syö jotain sopimatonta (enpäs ole aiemmin ollut niin ahdistunut omasta sienitietämättömyydestäni kuin silloin) tai änkeä itseänsä jonnekkin ei-nausteripennulle-sopivaan paikkaan!

Monet kavereistani ovat kyselleen jo pennun nimestä. Vitsillä olen heittänyt, että siitä tulee Madde (niin kuin prinsessa Madeleine, sillä Vicke on prinsessa Victorian mukaan nimetty), mutta nyt ahdistaa suunnattomasti, että lauman uudesta tulokkaasta tulee Madde! Ei, ei, ei, ei! En tahdo koiraa, jonka nimi on Madde, mutta se vaan sointuu aika hyvin Vicken kanssa. Tosin, Vickelläkin oli paljon erilaisia nimiä mietinnässä ennen kuin se tuli kotiin ja päädyin IHAN erilaiseen nimeen kuin alunperin suunnittelin. Toivottavasti tälläkin kertaa pennun saadessani päähän tulee salaman lailla mieleen jokin ihan eri nimi!

Alunperin oli suunnitelmissa, että valitsen itse pennun joka minulle tulee, mutta kun tajuttiin että pentuja on NIIN PALJON ja itse näen niitä pentuja vain pienen hetken, päädyimme siihen suunnitelmaan että kasvattaja saa valita minulle (ja muillekin) sopivan pennun. Valitsihan hän jo ensimmäisellä kerralla maailman parhaimman koiran ikinä minulle!

Huoh! Onneksi on enää neljä päivää siihen, että Vicke pääsee lähemmäs kotia ja pentukin tulee tutustumaan uuteen perheeseensä! Koiraleskeys ei sovi minulle, ei sitten lainkaan! Tietenkinhän siinä laiskistui ihan järkyttävästi kun lenkittäjä lähti pois. Ei sitä tullut hirveästi lenkkeiltyä ilman koiraa. Vähän yritin pari viikkoa sitten aloittaa ilman-koiraa-lenkkeilyn, mutta ei siitä sitten tullut mitään. Flunssa kun iski päälle, niin sen jälkeen taas unohtui lenkkeilyt. Onneksi pian taas pääsee lenkkeilemään mukavassa seurassa!

Alla kuvia Joensuu reissuilta:

Ensimmäinen reissu ja pennut aivan pieniä!

20150803_063830.jpg

Toisella reissulla pennut olivat jo kolme viikkoisia ja harjoittelivat hurjasti jalkojen käyttöä ja leikkimistä

20150818_150607.jpg20150818_140545.jpg20150818_150431_LLS.jpg20150818_161649_LLS.jpg20150818_161649_LLS.jpg20150819_140521.jpg

Kolmannella reissulla pennut olivat jo 6,5 viikkoisia ja virtaa oli aivan mahottomasti!

20150910_135908.jpg20150911_084104_Richtone%28HDR%29.jpg20150911_090959_Richtone%28HDR%29.jpg20150911_091030_Richtone%28HDR%29.jpg20150911_091041_Richtone%28HDR%29.jpg20150911_120527_Richtone%28HDR%29.jpg20150911_122712_Richtone%28HDR%29.jpg11092015.jpg

Emäntä yritti vähän hieroa mammakoiran jumittuneita lihaksia laiturilla, mutta Vicke oli vähän sitä mieltä, että mielummin olisi puuhastelemassa jotain muuta.